GERİ

TEB Faktoring’ten Türk Eximbank Reeskont Kredileriyle İhracatçılara Finansman Kaynağı

22 Eylül 2015

İhracat yapan şirketler için ve KOBİ’lerin finansman kaynaklarına erişiminde önemli bir adım attık. Türk Eximbank’ın sevk sonrası reeskont kredileri, faktoring sektörü aracılığıyla ihracatçıların kullanımına sunuldu; biz de TEB Faktoring olarak bu krediyi müşterilerine kullandıran ilk şirket olduk.

Bu kapsamda bir İspanyol alıcıya yapılan toplam 10 milyon Euro tutarlı yıllık ihracatın 18 Haziran 2015 vadeli kısmı Türk Eximbank aracılığıyla finanse ettik.


İhracat Şirketleri ve KOBİ’lere Kolay Finansman İmkanı

TEB Faktoring olarak bir yandan klasik ihracat faktoring hizmetlerimizi verirken, diğer yandan müşterilerimizin fayda sağlayabileceği gelişmelere ayak uydurarak hizmet ağımızı genişletmeye devam ediyoruz. Türk Eximbank reeskont kredileri sayesinde müşterilerimize garanti ve tahsilat hizmetlerinin yanında finansmanı da daha uygun maliyetlerle sunabileceğiz.

KOBİ’lerin finansman kaynaklarına ve uygun koşullu kredilere ulaşmada zorlanması problemini de ele alıyoruz. Türk Eximbank ile yaptığımız bu anlaşma, özellikle KOBİ segmentindeki firmalarımızın ihracat risklerini faktoring yoluyla garanti altına almalarını sağlayacağı gibi, ucuz finansman alternatifi de yaratacak. Faktoring kullanan KOBİ’lerimiz bu kaynağa çok daha hızlı şekilde ulaşabilecek ve daha uygun maliyetlerle ihracat yapabilecek.


238 Ülkeyi Kapsayan Exim Sigortası

Projede kabul beklediğimiz ikinci etapla ilgili kararın alınmasıyla 76 ülke ve 274 üyeli Factors Chain International (FCI, Uluslararası Faktoring Zinciri) kanalıyla aldığımız garanti hizmetlerine 238 ülkeyi kapsayan Exim sigortasını eklemiş olacağız.

Ayrıca ticarette gittikçe uzayan vadeleri mevcut sistemde 180 güne kadar alabilirken, Exim sigortasıyla 360 günlük işlemlere de taraf olabileceğiz. Bu dağıtım kanalı TEB Faktoring olarak hem Türkiye hem de dünyada ihracat faktoringin lider şirketlerinden biri olmamız sebebiyle bizim için çok önemli.


Türk Eximbank’ın Gücü de Sektörün Arkasında

Faktoring sektörünün KOBİ’lere sunduğu destek açısından Türk Eximbank’ın gücünü de arkamıza aldık ve KOBİ’lerin daha rahat ihracat bağlantıları yapabilmelerine olanak sağladık.


İhracatçıya Tam Destek

İhracat faktoring cirosunda Türkiye’de ve dünyada 2. konumda bulunan TEB Faktoring olarak Türk Eximbank sevk sonrası reeskont kredileri ile müşterilerimizin ihracatlarına tam destek vermeyi sürdüreceğiz. Merkez Bankası geçtiğimiz yıl faktoring şirketlerinin yurt dışından kredi kullanmalarıyla ilgili yine sektörümüzü olumlu etkileyen düzenlemeler getirmişti. Şimdi, Türk Eximbank’ın sevk sonrası reeskont kredileriyle önemli bir adım daha atılmış oldu. Bu ve benzeri karar ve düzenlemelerin sürekliliği sektörümüzün büyümesine önemli katkılar sağlıyor.

DİĞER BLOG YAZILARI

Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın
10 Mart 2021 Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın

TEB Faktoring, yurtiçinde verdiği hizmetlerin yanı sıra uluslararası alanda verdiği...

Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu
27 Mart 2019 Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu

Küçük ve orta ölçekli şirketler (KOBİ), ülkenin ekonomik ve sosyal...

TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek
22 Mart 2019 TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) maliyetlerini düşürerek nakit...

MOBİL UYGULAMAYI İNDİR MOBİL UYGULAMAYI İNDİR SİZİ ARAYALIM SİZİ ARAYALIM
SORULARINIZ MI VAR? SİZİ ARAYALIM