GERİ

TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek

22 Mart 2019
TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) maliyetlerini düşürerek nakit akışlarını düzenlemek amacıyla geliştirilen Ticaret Zinciri Finansman Sistemi, Türkiye’deki ilk işlemini TEB Faktoring ile Balorman A. Ş. arasında gerçekleştirdi.


Finansal Kurumlar Birliği nezdinde faktoring sektörü tarafından geliştirilen Ticaret Zinciri Finansman Sistemi, hızlı ve düşük maliyetli bir finansman hizmeti sunuyor. Dünyada en hızlı gelişen finansal ürün olarak tanınırken, Türkiye pazarında adını yeni duyurmaya başlıyor. KOBİ’lerin ticaret ağından yeterince faydalanması için ortaya çıkarılan bu sistemle, dijital ortamda düşük maliyetli finansman imkânı yaratılıyor. Böylece Türkiye ekonomisine yüzde 56 katma değer sağlayan KOBİ’ler, finansman olanaklarından daha fazla faydalanabilecek.


Bu doğrultuda TEB Faktoring, bir ilke daha imza atıyor ve Ticaret Zinciri Finans Sistemi üzerinden Balorman A.Ş. ile ilk işlemin imzacıları oluyor. Balorman şirketinin tedarikçisi Kurtuluş Palet’in alacağı için finansman sağlayacak TEB Faktoring, Türkiye’den dünyaya örnek olmaya devam ediyor. FCI Başkanı, Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili ve TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar ise KOBİ’lere sağlanan bu avantajın, Türk ekonomisine büyük katkısı olacağını belirtiyor. Bu dijital platform sayesinde Kurtuluş Palet’in Balorman şirketine düzenlediği faturayı teminat göstererek, alacağını vade gününü beklemeden TEB Faktoring üzerinden nakde çevirebileceğini açıklayan Baydar, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Türkiye’de yeni bir sistem olması nedeniyle gerek finansal kuruluşlar gerekse alıcılar, ürünü kullanmaya çekiniyor. Sektörde pek çok ilki gerçekleştiren ve 6 yıldır dünyanın en başarılı ihracat faktoringi şirketi seçilen TEB Faktoring olarak, bu konuda sektöre öncülük yapmayı önemsiyoruz. Sektörün öncüsü olarak ticaret finansmanı konusuna yeni çözümler getirmekten de ayrıca mutluyuz.”


Özellikle alacağının vadesini beklerken finansman sıkıntısına düşen KOBİ’lerin imdadına yetişen bu dijital platformun işleyişi de oldukça kolay. Öncelikle satıcı ya da alıcılar, sisteme faturaları giriyor. Satıcı, finansman ihtiyacı kadar faturayı sistemden seçiyor ve finans kuruluşundan finansman talebinde bulunuyor. Finans kuruluşu da fiyatlamasını büyük alıcıya göre yapıyor ve daha az risk gördüğü bir kredilendirme seçiyor. Bu şekilde satıcılar, finansmana daha ucuz ve hızlı ulaşırken, alıcı da borçlarını tek bir merkezde toplama ve yönetme şansına sahip oluyor.


Dijital dönüşüme ayak uydurmayı ve sürekli kendini geliştirmeyi ilke edinen TEB Faktoring de Ticaret Zinciri Finansman Sistemi üzerinden Balorman A.Ş.’nin operasyonunu ve finansmana erişme olanağını kolaylaştırmayı hedefliyor. Ticari firmaları için teknoloji tabanlı dönüşümün şart olduğunu belirten Balorman A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Balkır ise şu sözleriyle memnuniyetini dile getiriyor: “Ülkemizin hem küresel rekabetçiliğini koruması ve artırması hem de üretimde yüksek katma değeri ve yüksek verimliliği yakalaması için teknoloji tabanlı dönüşümü ekonominin merkezine koymamız şart. KOBİ’ler ise ülke ekonomimizin en önemli kaldıraçları. Bu nedenle finansman çözümlemelerinde nakit akışlarını çözen bu dijital platformun, çok önemli bir değer yaratacağına inanıyorum.”Ticaret Zinciri Finansman Sistemi, tüm dünyada gelişmeye devam ediyor ve şimdiden 212 milyar dolar iş hacmini ulaştı bile! Türkiye’deki faktoring işlemlerinin hacminin 150 milyar lira olduğu göz önünde bulundurulursa bu platformun, sektörü yüzde 20 oranında artıracağı bekleniyor.

DİĞER BLOG YAZILARI

Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın
10 Mart 2021 Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın

TEB Faktoring, yurtiçinde verdiği hizmetlerin yanı sıra uluslararası alanda verdiği...

Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu
27 Mart 2019 Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu

Küçük ve orta ölçekli şirketler (KOBİ), ülkenin ekonomik ve sosyal...

Garantici İnsanların 6 Özelliği
8 Mayıs 2018 Garantici İnsanların 6 Özelliği

Garantici misiniz? Gelin, konuyu daha iyi irdeleyebilmek için garantici insanların...

MOBİL UYGULAMAYI İNDİR MOBİL UYGULAMAYI İNDİR SİZİ ARAYALIM SİZİ ARAYALIM
SORULARINIZ MI VAR? SİZİ ARAYALIM