GERİ

Sektör Nereden Nereye Geldi

11 Ağustos 2015
Sektör Nereden Nereye Geldi

Türkiye’de yeni bir sektör olan faktoring, 2006 yılında BDDK’ya tabi olduktan sonra köklü değişiklik ve düzenlemelerden geçti ve günümüzdeki güçlü konumuna ulaştı. Finansal Kurumlar Birliği’nin 2014 yılı verilerine göre, Türkiye’de faktoringin büyüme oranı ortalama yüzde 36. Türkiye, dünyaya kıyasla çok daha hızlı bir büyüme sergiliyor ve faktoring cirosu yıllar itibariyle artmaya devam ediyor. Ülkemizde 2014 yılı faktoring cirosu 50 milyar USD olarak gerçekleşti.


TEB Faktoring olarak ihracat faktoringinde Türkiye’de lider konumdayız. Dünyada ise FCI (Uluslararası Faktoring Zinciri) verilerine göre 2015 ilk çeyrekte Bank of China’dan sonra 2. sırada yer alıyoruz. FCI tarafından 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında dünyanın en iyi ihracat faktoring şirketi seçildik. 2015 ve takip eden yıllar boyunca hedefimiz daha fazla ihracatçıya daha uzun vadelere rağmen daha uygun finansman maliyetleriyle hizmet vermek ve böylece ihracatçılara daha rekabetçi olma imkânı yaratmak.


HEDEFİMİZ 6,1 MİLYAR TL

İhracat faktoringinde 2015 yılı ciro hedefimiz 6,1 milyar TL. Ciro hedefimizin % 60’ı olan bu tutar, bir önceki yıla göre % 7 büyüme anlamına geliyor. Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar USD ihracat hacmi hedefleri çerçevesinde ihracatçılarımız kamu ve özel kurumlar tarafından desteklenmeye devam ediyor.

TİM ve Eximbank’ın ihracatçıyı desteklemek kapsamındaki çalışmaları çerçevesinde faktoring şirketleri ihracatçıya çok sayıda ülkeye yaptığı uzun vadeli satışlarını daha ucuz maliyetlerle vermeye başladı. 


TEB Faktoring olarak ilk işlemi 2015 yılında yaptığımız bu hizmetimizle 2014 yılında planladığımız ihracat ciro hedefimizden daha fazlasını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

DİĞER BLOG YAZILARI

Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın
10 Mart 2021 Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın

TEB Faktoring, yurtiçinde verdiği hizmetlerin yanı sıra uluslararası alanda verdiği...

Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu
27 Mart 2019 Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu

Küçük ve orta ölçekli şirketler (KOBİ), ülkenin ekonomik ve sosyal...

TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek
22 Mart 2019 TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) maliyetlerini düşürerek nakit...

MOBİL UYGULAMAYI İNDİR MOBİL UYGULAMAYI İNDİR SİZİ ARAYALIM SİZİ ARAYALIM
SORULARINIZ MI VAR? SİZİ ARAYALIM