GERİ

Neden İhracat Faktoringi?

7 Ekim 2015

İhracat faktoringi, vadeli alacakların vadesinden önce nakde çevrilebildiği bir finansal enstrüman. Factors Chain International’ın (FCI, Uluslararası Faktoring Zinciri) verilerine göre Türkiye ihracat faktoringi işlemlerinde ikinci ülke konumunda bulunuyor.


Yeni teknolojiler, hem şirketler hem de müşterileri için birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Yeni teknolojileri süreçlerine doğru şekilde dahil edebilen şirketler, şirket içi verimliliği artırıp kaynaklarını optimize ederken, müşteri memnuniyeti anlamında önemli aşamalar kaydediyor. İşte bu bakış açısıyla biz de TEB Faktoring olarak, son birkaç aydır sürdürdüğümüz yoğun çalışmalarımızın sonucunu almanın, bir çalışma dönemi geçirdiğimiz dijitalleşme yolculuğunda önemli gelişme kaydetmenin sevincini yaşıyoruz.


Alacaklar garanti altında

Bu noktada; mal mukabili vadeli satışlardan doğan alacakların garanti altına alınması (garanti hizmeti), tahsilatı (tahsilat takibi hizmeti) ve vadesinden önce nakde dönüştürülmesi (finansman) hizmetlerini kapsayan bir ürün olan faktoring tüm dünyada ve özellikle Türk sanayicileri için önemli hale geldi.



Tahsilat işlemleri uzmanların elinde

İhracat faktoringi; vadeli, mal mukabil-i, açık hesap ihracatların garanti altında satılabildiği, bu ihracatlardan doğan alacakların tahsilatının işin uzmanı bir faktoring şirketi tarafından yapıldığı ve vadeli alacakların vadesinden önce nakde çevrilebildiği bir finansal enstrüman. Türkiye’nin 2014 yılı ihracat hacminin yüzde 65’i, 103 milyar USD mal mukabili iken ihracat faktoringi işlemlerine konu olan hacim yaklaşık olarak 9 milyar USD civarında. Bu noktada faktoring sektörünün ulaşacağı çok sayıda ihracatçı bulunduğu da eklenmeli.


12


Türkiye ihracatının yüzde 58’i Avrupa ve Amerika’daki yerleşik ülkelere gerçekleşiyor. Dünyanın en büyük faktoring zinciri Factors Chain International’ın (FCI) 270’ten fazla üyesi ise Türkiye ihracatının gerçekleştiği ülkelerin büyük kısmını kapsıyor.


FCI verilerine göre TEB Faktoring 2015 ilk çeyrekte Bank of China’dan sonra dünyada 2. sırada yer alıyor.

Özetle, neden ihracat faktoringi sorusunun yanıtı net: Çünkü ihracat faktoringi, ihracat faaliyetinde bulunan şirketlerin nakit akışlarının hızlanması anlamında önemli faydalar sağlıyor.

DİĞER BLOG YAZILARI

Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın
10 Mart 2021 Karlılığınızı Maksimuma Çıkarın, Hedeflerinize Çabucak Ulaşın

TEB Faktoring, yurtiçinde verdiği hizmetlerin yanı sıra uluslararası alanda verdiği...

Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu
27 Mart 2019 Ticaret Zinciri Finansman Sistemi ile KOBİ’ler Daha Huzurlu

Küçük ve orta ölçekli şirketler (KOBİ), ülkenin ekonomik ve sosyal...

TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek
22 Mart 2019 TEB Faktoring'ten KOBİ'lere İlk Dijital Destek

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) maliyetlerini düşürerek nakit...

MOBİL UYGULAMAYI İNDİR MOBİL UYGULAMAYI İNDİR SİZİ ARAYALIM SİZİ ARAYALIM
SORULARINIZ MI VAR? SİZİ ARAYALIM